top of page
חיפוש
MR. Foam

על ייצור רזה וספוג קייזן

עודכן: 1 בינו׳ 2021


הסיכוי כי גם דרך אוזניכם עברו המילים "קייזן" ו"ייצור רזה", גבוה מאד. הסיכוי כי אתם יודעים להסביר איזו אג'נדה עומדת מאחורי כל מילה? אולי קצת פחות גבוה. אנחנו ב"רומבו", שמחים להציע גם לכם פתרונות חכמים הנשענים על גישת הייצור הרזה, המוכרת גם בשם – lean production. ממש כמו הגישה (שכבר יסופר לכם עליה בהרחבה), גם אנחנו באמצעות המוצרים שאנו מציעים, שואפים לאפשר לכם לחסוך במשאבים, לייעל תהליכים ולקצר זמני עבודה.


קאייזן – מה זה באמת אומר?


מקורה של שיטת הקאייזן הוא ביפן. השיטה שתחילה השפיעה בזירה המקומית בלבד, הפכה במהרה ללהיט בינלאומי שחברות גדולות ומאד מוכרות מאמצות כיום. השיטה מבוססת על רעיון פשוט למדי: שיפור וייעול של תהליכי העבודה והייצור – לא כאקט חד פעמי, אלא כשיטה. המוטיבציה היא לדבוק בתהליכי ייצור חסכניים – בחומר ובכוח אדם. כך לדוגמא, תהליכי עבודה אינטנסיביים שעד כה בוצעו ע"י מחלקה אחת לדוגמא, ע"פ שיטת הקאייזן יפוצלו למספר מחלקות במטרה להקל ולייעל תהליכים.


מה מיוחד בשיטה? בשונה מתהליכי ייעול אחרים המבוססים על תוכנית אחת שאותה יש ליישם, שיטת הקאייזן דורשת בשינוי תמידי שאינו מבוסס על חוקי "עשה" ו"אל תעשה", אלא על למידה ויישום במרחב הדינמי.


הניהול הרזה – lean production

ומהי גישת הניהול הרזה? כעסק, הרי שאתם רוצים להרוויח וכמה שיותר. ע"פ שיטת הניהול הרזה, המוטיבציה שצריכה להניע אתכם היא להשתמש בכמה שפחות משאבים, אך מבלי ש"החסיכון" ותהליכי ההתייעלות יבואו על חשבון הערך והאיכות שאמור לקבל הלקוח. חשוב להדגיש כי ניהול רזה שמתנהל כנדרש, משפיע לטובה לא רק על בית העסק אלא גם על הלקוח שיוצא נשכר. לדוגמא:

  • האסטרטגיה: שיפור וייעול תהליכים שיקצרו את זמני העבודה

  • התוצאה: הלקוח מקבל את השירות או המוצר מהר יותר

  • מה יוצא לכם? שיפור חוויית השירות/צריכה של הלקוח, תוך שאתם חסכתם במשאבים


ממש כמו בשיטת הקאייזן, גם שיטת הניהול הרזה נשענת על אלמנט דומיננטי: הלמידה והשינוי אינם חד פעמיים, אלא שהם נעשים דרך קבע ותוך כדי תנועה. אסטרטגיות שמטרתן לשפר ולייעל תהליכים, חיוניות בכדי להניע את גלגלי הניהול הרזה.


יצירת איזון מושלם: חוסכים אך לא פוגעים בחוויית הלקוח

כידוע, ישנן לא מעט אסטרטגיות שמטרתן חיסכון והתייעלות. הבעיה היא שהמון פעמים החיסכון בא על חשבון איכות המוצר/השירות שמקבל הלקוח. עם שיטת הניהול הרזה, ניתן למצוא את הבלאנס שבין חיסכון במשאבים ובין שמירה על איכות התוצרים המגיעים בסופו של דבר אל הלקוח. לדוגמא, התייעלות בתהליכי הייצור:

  • ייצור בהתאם למספר ההזמנות החודשי (ולא ע"פ השערה / סטטיסטיקות)

  • העסקת כוח אדם בהתאם לצורכי העסק

  • התוצאה: הלקוח מקבל ערך ואיכות, אך אתם לא נותרים עם עודפים


כאן בחנות שלנו, תוכלו להתרשם מקטלוג מוצרים מסוג קאייזן. המוצרים בחנות מתעדכנים חדשות לבקרים, ובעתיד הקרוב יכללו גם מוצרים נוספים שיתרמו לתהליכי הניהול הרזה.



42 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page